Ako urobiť turecký Baklava

Ako urobiť turecký Baklava

Baklava je jedným z najpopulárnejších púšte Turecka. Je to veľmi sladké púšti, ktorý má špeciálne cesto a sirup s názvom "serbet'. To je veľmi tradičné aby Baklava z Turecka pre cudzích ľudí. Tiež, v Turecku, ľuďom priniesť Baklava na svoju rodinu a priateľov v rôznych príležitostiach. Baklava je aj tradičné púštne na sústredeniach a Bayram oslavy. Vo všeobecnosti, moderných turkov kúpiť Baklava z obchodov, ale mnoho ľudí stále doma. Je lepšie, keď skúsený matka alebo stará matka je doma.

Zloženie

- 5 pohárov hladkej múky

- 3 vajcia

- 1 pohár mlieka

- 1 pohár slnečnicový olej

- 1 balenie prášku do pečiva

- 1 kávovú lyžičku octu

- ½ Čaju lyžičku soli

Roll cesto v tenkých plechov a medzi listami

- 1.5 sklo z kukuričného škrobu

- 250 gramov rozpusteného masla

- 3 okuliare z drvených vlašských orechov

Pre sirup

- 3.5 poháre cukru

- 3.5 pohárov vody

- ½ Kávovú lyžičku čerstvo vylisované citrónovej šťavy

Pre porcií

- ½ Pohára pistácie prášok

Príprava

1. Dajte múku v hlbokej mise. Urobte hlboký bazén v strede múky prstom. Dajte vajcia, mlieko, slnečnicový olej, prášok do pečiva, octu a soli v bazéne.

2. Zmiešajte ingrediencie pomaly a aby ich do cesta. Dať mokrou handrou po celom cesto a necháme hodinu pri izbovej teplote.

3. Rozdeliť cesto na 20 rovnakých kúskov. Roll cesto do veľmi tenkých plechov. Aby boli tak tenký, ako je to možné bez porušenia ich. Použitie kukuričného škrobu pri valení nich.

4. Dať všetky listy na seba a pokračovať koľajových.

5. Rozpustíme maslo v malom hrnci a oleja medzi listami.

6. Olej na dno zapekacej zásobník s maslom. Náhradné najlepšie dva listy na spodnej a hornej časti.

7. Dal 10 listov cesto v zásobníku na seba; šírenie rozpusteného masla na nich počas tohto procesu.

8. Šírenie orech na vrchole týchto 10 listov.

9. Dať zvyšok listy na seba, na trey; nezabudnite šíriť rozpusteného masla medzi listami. Push stranách listov smerom k spodnej časti trey s nožom.

10. Plátok Baklava v diagonálny tvar. Šíriť zvyšky rozpusteného masla na hornej strane listov. Dajte trey v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 50 minút.

11. Na prípravu sirupu, zmiešajte cukor s vodou v hlbokého hrnca a varíme zmesi asi 25 minút. Po pridaní citrónovej šťavy do varu zmesi, zverte ho vypnúť sporák.

12. Po Baklava je varené v rúre, naliať sirup pomaly cez zásobník. Slúžiť Baklava s pistácie prášok rozšíril na to.

Meno Priezvisko *

Tieto políčka su povinné.

Napíšte nám

Tieto políčka su povinné.

Telefón *

Tieto políčka su povinné.

Skype